Triklosan
Ürün Kodu: Triklosan
Kategori: KOZMETİK KİMYASALLARI
Bu ürün için sipariş formu oluştur..
Açıklama:
MSDS

C12H7Cl3O2

 Genel tanımı ve uygulamalar  : Triklosan difenil eterin bir türevidir.Çok popüler bir antibakteriyel ajandır.Suda çözünmez fakat yağda çözünürdür.İnsanlarda olmayan ENR olarak bilinen ( enoly -acyl taşıyıcı protein indirgeyici ) enzimin aktivitesini zayıflatır.Bu yüzden insanlara zararsızdır.Bu enzim bir çok bakteri ve mantarların hücre zarlarının oluşumunda hayati önem taşır.Triklosan onun bir molekülünün kalıcı olarak ENR'nin bir molekülünü bloke etmesi ile düşük konsantrasyonlarda bile güçlü bir antibiyotik etkiye sahiptir.Triklosan ve Triklocarban ( triklosanın benzeri ) hastanelerde hastaların ve cerrahların cilt temizliği ve dezenfeksiyonu için kullanılır.Kozmetik, evsel mallar ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

Ayrıca plastik çocuk oyuncaklarında , mutfak ve masa malzemeleri olmak üzere  tekstilde antibakteriyel aktivite amacı için kullanılır.

Bir antiseptik olarak kozmetik ve tuvalet sabunlarında kullanılır.Hastane hijyeni ,antibakteriyel diş macunları ,akne karşıtı tedaviler için bir seçenektir.

Cilt veya yüzey üzerinde temizleme işleminden sonra kalmaya devam eder ve mikroplara karşı uzun dayanımlı etki sağlar.Triklosan yıkama sonrası ciltte bir kaç saat için sürekli çalışır ve gizli bir koruma sağlar.